De Visie van Arbonomie

You gotta move!


optional logo

Ergonomie richt zich op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden op de menselijke maat. Wij passen producten aan naar de wensen en behoeften van de gebruiker. Dat vraagt specifieke expertise omdat de afstemming van werksituatie en/ of werkplek voor ieder mens anders is. Kennis over fysieke ergonomie draagt zo bij aan een veilige en gezonde werkplek. Arbonomie helpt u omdat wij met praktische en goed uitvoerbare oplossingen komen.

Ergonomie op kantoor gaat tegenwoordig veel verder dan een comfortabele en goed ingestelde bureaustoel. We zitten gemiddelde 9,1 uur per dag (RIVM, 2021). Ons lichaam is echter gemaakt om constant in beweging te zijn. Wist u dat zitten je wervelkolom 40% tot 80% meer belast dan staan? Geen wonder dat veel werknemers klagen over rugpijn (72%), nekpijn (51%), en spanning in hun schouders (37%). Bovendien kunnen we niet productief en creatief zijn wanneer we constant op dezelfde plek zitten.

Daan Drenth (ergonomisch adviseur en eigenaar van Arbonomie): “De zittende levensstijl van ons moderne leven heeft invloed op iedereen. Per dag zitten we zo’n 9,1 uur. Ontspannen doen we op een passieve manier. Stilzitten heeft een negatief effect op onze gezondheid. Ik denk dat we ons er bewuster van moeten zijn dat we moeten bewegen. Alleen bewegen of sporten na werktijd is niet voldoende. We moeten breken met de zittende werkhouding. We moeten in beweging komen!”.

De beste remedie om deze problemen tegen te gaan is dus om ook te staan achter onze (zit- sta) bureaus en meer gebruik maken van de dynamische mogelijkheden van de bureaustoelen.

Daan Drenth werkt al jaren als Arbo- en ergonomisch adviseur. De eerste jaren bij de arbodienst van de NS en zijn opvolgers. Daarna heeft hij de ergonomische tak opgericht van Rohde&Grahl. Sinds 2020 is hij eigenaar van Arbonomie.

Arbonomie vervult het gehele traject van advisering tot eindoplossing, is merkonafhankelijk en heeft een landelijke dekking. De gehele werkplek van uw werknemer wordt ingericht op maat, aangevuld met professionele instructie voor een goede werkhouding. Arbonomie biedt o.a.:
• Zit en beeldschermadvies.
• Een totaaloplossing van intake tot nazorg.
• Levering van hulpmiddelen, incl. instructie en begeleiding.